Herfst bij het Institut

Tentoonstellingen, workshops, evenementen

03 november 24 december 2023
Gratis

Na zijn deuren voor het publiek geopend te hebben ter gelegenheid van vijf in situ prefiguratieprogramma’s in 2019 (extraORDINAIRE), 2020 (EN-QUÊTE), 2021 (Charles de Gaulle door de ogen van fotografen en Perspectieven), en in de lente van 2023 (Lente in het instituut) stelt het Instituut voor Fotografie zijn zesde en laatste prefiguratieprogramma voor voordat de werken aan zijn gebouw van start gaan.

Van 3 november tot 24 december 2023 heropent het Instituut voor een herfstseizoen met acht hedendaagse kunstenaars wiens werk diverse maatschappelijke kwesties weerspiegelt. Geïnspireerd door unieke verhalen openen hun gevoelige en reflectieve benaderingen nieuwe perspectieven om collectief onze relatie met de wereld in vraag te stellen, van het intieme tot het politieke.

Van traditionele afdrukken tot fotomatons, archieven en projectie, dit nieuwe seizoen, dat zich onderscheidt door de nadruk op video, verkent de verschillende vormen van het fotografische medium

Met David de Beyter, Olivier Despicht, Claire Fasulo, Bertrand Gadenne, Mohammad Hadi Rahnaward, Justine Pluvinage, Bettina Rheims, SAEIO.