Charles de Gaulle

Door het oog van de fotografen

Gratis,reservering sterk aangeraden

Vooruitlopend op zijn derde tentoonstellingsprogramma, dat gepland is voor het najaar van 2021, opent het Institut pour la photographie zijn deuren met een tentoonstelling gewijd aan Charles de Gaulle, die aanvankelijk gepland was voor het najaar van 2020, en is de gastheer van lille3000 met de tentoonstelling Young Colors, die 38 jonge kunstenaars rond kleur bijeenbrengt.

Het leven van Generaal de Gaulle is overvloedig geïllustreerd door fotografie en televisie. De tentoonstelling biedt een nieuwe lezing van deze beelden die hebben bijgedragen tot de constructie van een personage dat een icoon is geworden.
De selectie concentreert zich op persfotografie en zijn televisieoptredens, die de enscenering van de macht onthullen.
Deze beelden blijven ons geheugen bepalen en definiëren niet een bepaald idee van Frankrijk, maar een bepaald idee van de man.

Fotografen gepresenteerd
Cecil Beaton, Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Gilles Caron, André Cros, Raymond Depardon, Serge De Sazo, Jean Dieuzaide, Robert Doisneau, Eliott Erwitt, Renée Falcke, Keystone, Jacques Henri Lartigue, André Lefebvre, Marie-Claire Lefort, Guy Le Querrec, Jean-Marie Marcel, Marie-France Oppeneau, Roger Parry, Marc Riboud, Willy Ronis.
Curator by Gabrielle de la Selle
In samenwerking met INA

Boek hier :
Billetterie Weezevent


Ook te ontdekken :
Young Colors, met lille3000

De tentoonstelling omvat 38 kunstenaars van 11 kunstscholen uit de Métropole Européenne van Rijsel en de steden Doornik, Kortrijk en Gent in België, rond het thema kleur en sluit aan bij de tentoonstelling Colors, etc. tot 12 september 2021 in het Tripostal in Rijsel te zien was.
Lees meer